Hou onze FB pagina in de gaten voor nieuws

Nieuwsbrief

Eind April hebben wij onze eerste nieuwsbrief verstuurd aan de mensen die hebben aangegeven dat ze de nieuwsbrief wilden hebben en waarvan wij het mailadres hebben. dit keer hebben we de nieuwsbrief niet via de post gedaan ivm dat 4 mei voor de deur stond.

Lees meer »

Weerzien met Libanon

Op 25 april vertrokken zo’n vijftig veteranen en enkele partners naar Zuid-Libanon waar zij dit jaar precies 40 jaar geleden als militair actief waren voor de United Nations Interim Force in Lebanon (UNIFIL). Zij bezoeken onder meer hun voormalige posten, openen het Orange House en houden op 4 mei bij het UNIFIL-monument in de kustplaats Tyre een dodenherdenking.

Lees meer »

Veteranentenue: erkenning door herkenning

Kledingadviseur van sterren en BN-ers Rick Moorman ontwierp een maatpak voor veteranen met herkenbare details, zoals een oranje knoopsgat aan de mouw. Moorman: “Dit valt op en daar worden vragen over gesteld. Dat is nou precies de bedoeling.”

Lees meer »

Defensie krijgt één organisatie voor veteranen

Defensie zet een nieuwe organisatie op voor het veteranenbeleid. Vanaf 2021 moeten (oud-)militairen terecht kunnen bij één loket. Het beleid moet hierdoor efficiënter worden en duidelijkheid creëren voor de veteranen. Ook moet er zo een einde komen aan de versnippering van het beleid.

Lees meer »

‘Mij kreeg je niet gek’

Dat Roger Patelski in 1994 bij de Luchtmobiele brigade zijn plek vond was een wens die in vervulling ging. In tien jaar tijd ontwikkelde hij zich tot ervaren gewondenverzorger en onderofficier. Vier missies? Geen probleem. ‘Mij kreeg je niet gek. Ik keerde terug en ging verder.’ Ongemerkt waren er ook andere krachten aan het werk.

Lees meer »