Hou onze FB pagina in de gaten voor nieuws

Buddyparen na fietstocht van 360 km gearriveerd in Doorn

Gepubliceerd op 28 mei 2019 om 18:21

28 mei 2019
Afgelopen zondag ging de BuddyTrail 2019 van start. In buddyparen vertrok een groep van acht veteranen op een tandem vanaf Seedorf (D), met als eindbestemming het Veteraneninstituut in Doorn. Vanmiddag arriveerden de veteranen voldaan na hun 360 km lange fietstocht.

Met de BuddyTrail wordt aandacht gevraagd voor het belang van het buddy-systeem, nadat een militair de dienst verlaten heeft. De deelnemende buddyparen kennen elkaar al jaren, hebben samen uitzendingen meegemaakt en daarna altijd contact gehouden. Winnen is dan ook niet het doel van dit sportieve evenement, maar gezamenlijk de eindstreep halen.


Uitdagingen
Het werd de veteranen echter niet makkelijk gemaakt. Met een budget van €50,- moest een tandem aangeschaft én rijklaar gemaakt worden. ‘’Koude nachten, een houten kont en aanlopende remmen’’ vormden enkele uitdagingen op de route naar Doorn.
Rond 16:00 uur vanmiddag bereikten de fietsers met zijn allen het Veteraneninstituut, waar zij feestelijk werden onthaald. Uit handen van Ludy de Vos, directeur van het Vi, kregen zij een medaille voor hun sportieve prestatie uitgereikt.

 

Veteranen Search Team
Met het afleggen van de BuddyTrail werd tevens geld ingezameld voor de Stichting Veteranen Search Team. De stichting heeft als doel overheidsdiensten bij te staan bij een vermissing. De kracht en kennis van veteranen en overig geüniformeerd personeel vormen hierbij een toegevoegde waarde. Een aantal vrijwilligers is tijdens een missie in het verleden beschadigd geraakt. Deelname aan het Search Team geeft kracht en kameraadschap, wat bevorderend is voor het herstel.


Met de BuddyTrail hebben de vier buddyparen totaal €4117,50 bij elkaar gefietst!

bron:www.veteraneninstituut.nl

 

kijk voor meer op: https://veteranensearchteam.nl/buddytrail/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.