Kerstavond 2023

Zoals ieder jaar hebben wij met een gemengde groep mensen (Veteranen, thuisfront, oud- militairen en burgers) lichtjes bij de oorlogsgraven in Drachten, Drachtster Compagnie, Rottevalle en Gorredijk geplaatst.

'S middags had Jan Wester al lichtjes in de stromende regen in Gorredijk geplaatst en eind middag/ begin avond heeft een grotere groep in Drachten de lichtjes geplaatst.

Hier was de Burgemeester van Smallingerland Jan Rijpstra en zijn Vrouw ook weer bij aanwezig.

Deze Burgemeester hoort er echt bij aangezien hij een zoon van een veteraan is en een paar ooms die ook militair waren heeft. dus ons wereldje is niet onbekend voor hem en hij en zijn vrouw horen er echt bij.

Jammer dan ook dat hij stopt als burgemeester maar we hopen dat ze nog lang op onze evenementen blijven komen.

na ons verzamelt te hebben op het van knobbelsdorf plein bij waar voorheen de koffiebus was zijn wij rond 17:17 uur richting de begraafplaats gelopen. daar heeft de burgemeester weer een paar mooie woorden van respect gesproken waarna we langs de graven gingen nadat we bij een graf een lichtje hebben neergezet hebben de veteranen en oud militairen een ere groet gebracht. en dit hebben ze bij ieder oorlogsgraf herhaald.

Toen alle graven in Drachten voorzien waren van een lichtje is een groep van 4 personen doorgegaan naar Drachtster Compagnie om ook daar lichtjes te plaatsen.

Het weer zat deze avond gelukkig mee want hoewel Jan Wester in de middag nog nat regende bleven we nu droog.

 

Volgend jaar gaan wij weer de lichtjes plaatsen.

Wilt u hier bij zijn... dat kan want iedereen is welkom om mee te gaan.

Het maakt niet uit of u wel of geen veteraan bent.

Het gaat erom dat wij hen die het hoogste offer hebben gegeven ook tijdens deze dagen niet vergeten.

En zoals zij anders een lichtje op ons schijnen zetten wij nu een symbolisch lichtje bij hun graf.