Veteranenuitvaart

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid en de welvaart van nu. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden.

 

 

Professioneel en waardig

Team Bijzondere Uitvaarten heeft alle kennis en deskundigheid voor het verzorgen van uitvaarten van militairen en veteranen. Wij zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen. En daarbij staat erkenning en waardering voorop.

 

 

 

 

Op maat

Een veteranenuitvaart wordt precies zo opgezet als de nabestaanden willen of de veteraan zelf wilde. Zo kan op de rouwbrief een logo komen van het krijgsmachtonderdeel, het veteraneninsigne of de veteranenvereniging waarvan de overledene lid was. Ook kunnen de onderscheidingen in de juiste volgorde worden geplaatst en kunnen de aanwezige militairen en veteranen via een traditionele signaal taptoe een eregroet brengen. Ook kan ervoor worden gekozen om de kist te bedekken met de Nederlandse vlag en kan de veteranenvereniging waar de overledene lid van was een rol vervullen. 

 
 

 

 

Uitvaartwensen zijn belangrijk

Om een veteranenuitvaart precies zo in te vullen dat deze past bij de overledene, is het belangrijk dat de nabestaanden van de veteraan weten welke keuzes zij moeten maken rondom de uitvaart. Speciaal voor mensen met een veteranenstatus is er daarom een veteranen uitvaartwensenformulier. Hierop kunnen tot in detail alle wensen worden genoteerd die te maken hebben met het bijzondere verleden van de veteraan. Download het formulier of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Veteranen uitvaartwensenformulier